سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ سهل پسر حنیف أنصارى پس از بازگشت از صفّین در کوفه مرد ، و امام او را از هرکس بیشتر دوست مى‏داشت فرمود : ] اگر کوهى مرا دوست بدارد در هم فرو ریزد [ و معنى آن این است که رنج بر او سخت شود و مصیبتها به سوى او شتاب گیرد . و چنین کار نکنند جز با پاکیزگان نیکوکار و گزیدگان اخیار . و این مانند فرموده اوست که : ] [نهج البلاغه]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

شیوه‌های وسوسه‌ی شیطان از دیدگاه قرآن

گروه وبلاگ: «در فرهنگ‌اسلامی دشمنی و نبرد شیطان و انسان پذیرفته شده‌است، نبرد همه جانبه، نبردی که در تمام حیات انسان ادامه دارد، او به‌صورت سری به زوایای مختلف از زندگی بشر دست‌اندازی می‌کند و با چه زحمت و تلاش در هیچ‌کاری او را رها نمی‌کند، در تفکر و اندیشه انسان تصرف می‌کند، تا پرونده حیات انسان بسته شود.»

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) «محمد کبیرمحمدی» بلاگر وبلاگ «کابل نقد» در یکی از پست‌های خود به شیوه‌های وسوسه‌ی شیطان از دیدگاه قرآن پرداخته‌است.

بلاگر در ابتدا با اشاره به فلسفه‌ی آفرینش شرور می‌نویسد: «اگر درفلسفه خلقت موجودات دقت کنیم هیچ موجود شر بالذات نیست. خیلی چیزها به دید ما شر است. در حالیکه می‌تواند خیر باشد، بعضی چیزها را ما شر می‌دانیم در حالی که خیر است و در قرآن هم داریم:« عَسى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ » چه‌بسا چیزى را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است. و یا چیزى را دوست داشته‌باشید، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا مى‏داند، و شما نمى‏دانید.»

وی درباره‌ی وسوسه‌ی شیطان و جبر و اختیار یادآور می‌شود: «سؤالی در این‌جا مطرح است که چرا خداوند شیطان را آفرید تا هم آدم(ع) هم فرزندان او را، اغوا کند و در جواب می‌توان گفت اولاً، خداوند شیطان را جبراً شیطان (به‌عنوان موجودى شریر و موذى) نیافرید بلکه شیطان پس از خلقت آن‌قدر عبادت خدا را انجام داد که در زمره فرشتگان قرار گرفت.»

همچنین «یکى از سنّت‌هاى الهى «امتحان» است به این معنا که اراده خدا بر این تعلّق گرفته که همه بندگانش را به شیوه‌های گوناگون بیازماید خلقت شیطان هم خود وسیله‌اى براى آزمایش انسان هاست، و انسان با توجه به این مسأله سعى مى‌کند با انواع مکر و حیله‌هاى او مبارزه کند و با کمک و استمداد از عقل و وحى الهى، در برابر انواع توطئه‌ها و برنامه‌ها و نیرنگ‌هاى شیاطین انس و جن مقاومت کند، و عیار خود را بالا ببرد.»

بلاگر در ادامه‌ی وسوسه‌ی شیطان و جبر و اختیار یادآور می‌شود: «اگر شیطان نباشد، آزادی از انسان سلب خواهدشود، زیرا اگر هیچ گونه افسون و اغوا ی نباشد، و مردم تمام کمالات را بدون تضاد مشاهده کنند، بدون سبک و سنگین، همان را انتخاب خواهندکرد، مثل این است که یک انتخاب بیشتر نباشد و آن هم انتخاب خیرات.»

وی در ادامه‌ی پست به توضیح پشیمانی و عذرخواهی، رمز آمرزش الهی، شیطان و دعوت‌کننده به الهام و وسوسه می‌پردازد.


برای خواندن کامل مطلب اینجا کلیک کنید!

منبع: www.ikna.ir






::: سه شنبه 85/12/1 ::: ساعت 1:59 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
نظرات شما: نظر